Om Tord Erikssons Frukt

Tord Erikssons Frukt är ett grossist- och odlingsföretag med mer än 60 års erfarenhet i frukt- och bärbranschen. Vi odlar och säljer svenska frukter och bär i Arkelstorp, beläget 2 mil nordost om Kristianstad, en naturskön och vacker jordbruksbygd med generationers erfarenhet av äpple- och jordgubbsodling.

Företaget startades 1952 av Tord Eriksson och idag drivs det i andra generationen av sonen Magnus Eriksson, som har har varit verksam i branschen och företaget i över 30 år.

Vi värnar om att ha ett nära och väletablerat samarbete med bygdens odlare och ställer höga krav på såväl odling, packeri, leverans som produkt i butik.

Tord Eriksson Frukts styrka är att vi har kontroll över hela kedjan från odling, förpackning till leverans, så att vi kan serva våra kunder (grossister) med snabba och kvalitetssäkrade leveranser i hela Sverige.

Vår filosofi är att odla, förädla och sälja förstklassiga produkter. För att hålla den höga kvaliteten och tidens ökade krav på svenska frukter och bär arbetar vi aktivt med miljö- och kvalitetsfrågor.

För att hålla den höga kvaliteten och tidens ökade krav på svenska frukter och bär är Tord Erikssons Frukt medlem i Svenskt Sigill, vilket innebär:

  • att vi aktivt arbetar för miljöförbättringar
  • allt vi kan råda över i företaget ska ske på ett resurssnålt sätt med hänsyn tagit till miljö och kvalitet
  • vi verkar aktiv för en god arbetsmiljö
  • vi arbetar efter mottot om ständiga förbättringar

Vi är stolta över att vara IP-odlare (integrerad produktion med miljö- och kvalitetssäkring) och att vi får lov att märka våra produkter med Svensk Sigill.

Titta på vår film. Klicka på bilden så får du följa med på en åktur över odlingarna!